Egy idő után megunja az ember lánya, hogy csak vágyakozzon enni valami finomat... otthon annyi, hogy elugrunk a közeli piacra, aztán hajrá... de itt.. minden más. Itt bizony, ha lángost akarsz enni, akkor neki kell állnod sütni... magad uram, ha szolgád nincsen...:)
Igazi kihívásnak tűnt, de szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy tökéletesre sikeredett, főleg elsőre....:) És...amitől a legjobban tartottam...NEM lett zsíros/olajos, pont jó az állaga!!!
Igazi kihívásnak tűnt, de szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy tökéletesre sikeredett, főleg elsőre....:) És...amitől a legjobban tartottam...NEM lett zsíros/olajos, pont jó az állaga!!!
5 dkg élesztő,
1 tojás,
1 csapott evőkanál só,
1 evőkanál olaj
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttattam
A liszthez hozzáadtam a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, az élesztőt és fokozatosan a maradék tejet. Letakarva kb. fél órát kelesztettem.
Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű az a bizonyos fokhagymás cucc, amit rákennek a lángosra...:):):) a zúzott fokhagymához hozzáadtam egy kis olajat, és vizet, egy kevés sóval. Ennyi.:)
Fokhagyma nélkül semmit nem ér... és személy szerint nekem max tejföl és sajt mehet rá, de inkább csak tejföl......a sonkás, ilyen-olyan, 6 emeletes lángosok nekem nem lángosok...:)
Tavaly nyáron... otthon, a kedvenc piacomon, naná, hogy kockás abrosszal...:)
Hajrá kacsa MÁLY !!!
Budapest világváros, imádlak!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése