2014. március 18., kedd

Magad uram lángos

Egy idő után megunja az ember lánya, hogy csak vágyakozzon enni valami finomat... otthon annyi, hogy elugrunk a közeli piacra, aztán hajrá... de itt.. minden más. Itt bizony, ha lángost akarsz enni, akkor neki kell állnod sütni... magad uram, ha szolgád nincsen...:)
Igazi kihívásnak tűnt, de szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy tökéletesre sikeredett, főleg elsőre....:) És...amitől a legjobban tartottam...NEM lett zsíros/olajos, pont jó az állaga!!!


 1 kg liszt, 
2 dl tejföl, 
0.5 L tej, 
5 dkg élesztő, 
1 tojás, 
1 csapott evőkanál só,
1 evőkanál olaj

Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttattam
A liszthez hozzáadtam a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, az élesztőt és fokozatosan a maradék tejet. Letakarva kb. fél órát kelesztettem. 

Sütés forró olajban,,,


Mivel először készítettem, a nyújtással nem keveset sikerült bénázni..., nem éppen lettek akkorák, mint amekkorákat szerettem volna..., de biztos van valami technikája, majd rájövök... :):):) viszont így is abszolút megfelelőnek találtam őket...:)


Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű az a bizonyos fokhagymás cucc, amit rákennek a lángosra...:):):) a zúzott fokhagymához hozzáadtam egy kis olajat, és vizet, egy kevés sóval. Ennyi.:)

Fokhagyma nélkül semmit nem ér... és személy szerint nekem max tejföl és sajt mehet rá, de inkább csak tejföl......a sonkás, ilyen-olyan, 6 emeletes lángosok nekem nem lángosok...:)




Tavaly nyáron... otthon, a kedvenc piacomon, naná, hogy kockás abrosszal...:)
 Hajrá kacsa MÁLY !!!
Budapest világváros, imádlak!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése