Sajnálom, de ez a lusta változat... annyira megörültem neki a Lidl-ben, hogy muszáj volt soron kívül beiktatnom a menübe....:)
Jól van na, legközelebb nekiállok a golyóknak is..., de akármennyire is bízom magamban, és a szakmai tudásomban...:) nehezen tudom elképzelni, hogy majd ilyenre sikerülnek...:):):) Egyébként mivel ez 1 kg, azt kell mondanom. az ár-arány tekintetében is jó döntés volt ezt a terméket megvásárolnom. :):):) arról nem beszélve, hogy baromi finooooooooom....:):):)
Egy kis vajban megpirítottam..., akik maguk készítik a húsit, ők a vajban süssék ki, ez lesz a mártás alapja.
Elkészültek a golyók...meg vagyok elégedve a termékkel...:):):) |
A lényeg a barna mártás elkészítése.
Sikerült beszereznem 1 fontért egy olyan hatalmas üveg szójaszószt, hogy az elkövetkezendő 6 évben biztosan nem kell újat vennem.., de ha valakinek szüksége van rá, szívesen adok is belőle...:):):)
Liszt
1-2 kockából húsleves
szója szósz
tejszín
só, bors
A golyókat kivettem, a vajhoz és adtam még egy keveset, majd megszórtam liszttel, és mint ha rántást készítenék, a húslevessel felöntöttem. /Hasznos ha a leves kihűl addigra, így kevésbé áll fent a csomósodás veszélye./
Beletettem a szója szószt,,,, nem kell túl sok, mert nagyon intenzív az íze, kis sóval, borssal ízesítettem. A sóval kéretik vigyázni, mert a szója, és a leveskockás leves is sós!!!
Folyamatosan kevergetve, végül beletettem a tejszínt, így szép selymes, csomó mentes mártást kaptam.., extra különleges, isteni ízzel, ami hihetetlen módon megy a húshoz, és a lekvárhoz!
Nem mindegy, hogy milyen lekvárt használunk hozzá, a legjobb természetesen az áfonya, és a fekete gyümölcsökből készült lekvárok, úgy mint fekete ribizli, vagy szeder, mivel ezeknek meg van az a kesernyés, savanykás íze, ami remekül megy a húsokhoz. Én most egy kisebb csodát találtam az egyik lengyel boltban, áfonya szeder és eper keverékéből készült, és egész gyümölcsöket tartalmaz. Egészen elképesztően finom, az áfonya lekvárból is azt érdemes megvenni, amiben a kis bogyók benne vannak egészben.
Egy kis visszacsatolás, talán csak érdekesség gyanánt...Ez volt az első próbálkozásom, ezer évvel ezelőtt... mentségemre szolgáljon, hogy emlékezetből dolgoztam, és abban az időben még nem ástam bele magam ennyire a gasztronómia rejtelmeibe....Hááát...emlékszem, hogy igazán nagyon finomra sikerült, de köze nem volt ahhoz az ízhez, amit kerestem. Mondjuk ami a barnamártást illeti, megfigyelhető, az egyébként autodidakta szakácsművészetem fejlődése...:):):) Kimondottan. :)
Ahányszor otthon járok...az Ikeás húsgombóc sosem marad ki, vérbeli rajongóhoz illő módon... Ez itt a tavaly nyári...
Az etalon...:)
Ha már,,,... a svéd mandulatorta egy külön történet,,, mit tesz Isten, azt is lehet kapni a Lidl-ben,,,, nehogy holnap beszerezzem.....:):):)
,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése