2014. március 1., szombat

Elöljáróban...

Elöljáróban: Ha elgondolkozom, rájövök, hogy rengeteg dolog érdekel az életben, szinte minden, amiben értéket, és értelmet találok, de van egy remek képességem is, sok olyan dologban képes vagyok megtalálni ezt,,,, amiről soha nem gondoltam volna, vagy nem foglalkoztatott azelőtt. Az érték, és a szépség az apróságokban rejlik véleményem szerint, ennek örömére szenvedélyesen tudok örülni a természetnek, az állatoknak, anyagoknak, színeknek, fényeknek, zenének, különböző kultúráknak, művészeteknek, vagy egy finom ételnek..Valahogy így kezdődött  a főzéssel is. Megtaláltam benne.



Könyvek, amelyek az évek során a kezembe kerültek, csak írók, költők, akikkel találkoztam, akik megérintettek, szóltak hozzám, tükröt tartottak elém, vagy épp halkan a fülembe suttogtak,

Mindenki fejében más és más, ezer, és ezer megvilágításban ugyanaz a gondolat, a tapasztalat, és az egyéniség tükrében születő arcképcsarnok.

A főzés is ilyen, a blogok is ilyenek. Ahogy hozzáállnak az emberek a gasztronómiához, pont olyan a személyiségük, gyakran az életük is. Van aki só nélkül főz, van aki szívesen variálja az ízeket, bátran használja a fűszereket, van aki bedob csak egy félkész kaját a mikróba, de van aki nagy gondot fordít a terítésre. és örömére szolgál, ha megoszthatja valakivel. Van aki ragaszkodik a hagyományokhoz, és van aki megkóstol mindent, amit csak lehet., : zárt és nyitott, giccses és ízléses,, sznob és konzervatív, stb, stb, stb...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése