Meg kell, hogy mondjam, elég sok időbe telt, amíg megtaláltam a lengyel boltban azt a lisztet, amiből érdemes nekiállni bármilyen sütinek,,, de lényeg, hogy meg van!!! :)
Kedvenc egyszerű és gyors sütim:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
2 tojás
1 sütőpor
alma
fahéjas porcukor
Az almákat vékonyabb, vagy közepes vastagságú szeletekre vágtam, és a kapcsos forma aljába fektettem, persze előtte kivajaztam az edényt, különös tekintettel az oldalára! Kis zsemlemorzsát is szórtam az aljára tapadás gátlónak.
Annyi almát szoktam tenni, hogy a tésztának azért legyen helye,...kb 2 sort
Közben összekevertem, kimértem a hozzávalókat,,, külön kiemelném az angol sütőport, ami valami isteni találmány, és baking powder névre hallgat... bátran ajánlom, sokkal jobb, mint a lengyel, bár ezt szemmel kell adagolni...:)
Összekevertem a tésztát
Az alma szeleteket megszórtam a fahéjjas cukorral
Ráöntöttem a tésztát- nem könnyű, de el kell osztani rajta egészen..., akkor jó a tészta, ha ez sikerül...
Villával ellenőriztem, hogy átsült-e..
A maradék porcukorral megszórtam
Nem kicsit finom!!! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése