2014. március 12., szerda

Amerikai almatorta

Meg kell, hogy mondjam, elég sok időbe telt, amíg megtaláltam a lengyel boltban azt a lisztet, amiből érdemes nekiállni bármilyen sütinek,,, de lényeg, hogy meg van!!! :) 

Kedvenc egyszerű és gyors sütim:

15 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
2 tojás
1 sütőpor
alma
fahéjas porcukor

Az almákat vékonyabb, vagy közepes vastagságú szeletekre vágtam, és a kapcsos forma aljába fektettem, persze előtte kivajaztam az edényt, különös tekintettel az oldalára! Kis zsemlemorzsát is szórtam az aljára tapadás gátlónak.
Annyi almát szoktam tenni, hogy a tésztának azért legyen helye,...kb 2 sort


                                                                                     
Közben összekevertem, kimértem  a hozzávalókat,,, külön kiemelném az angol sütőport, ami valami isteni találmány, és baking powder névre hallgat... bátran ajánlom, sokkal jobb, mint a lengyel, bár ezt szemmel kell adagolni...:)





Összekevertem a tésztát



Az alma szeleteket megszórtam a fahéjjas cukorral



Ráöntöttem a tésztát- nem könnyű, de el kell osztani rajta egészen..., akkor jó a tészta, ha ez sikerül...


Villával ellenőriztem, hogy átsült-e..


A maradék porcukorral megszórtam



Nem kicsit finom!!! :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése