2015. november 22., vasárnap

Szatmári csirke

Csirkecomb
Fűszerek, rozmaring
Krumpli, tej, vaj
Répa
Aszalt szilva
Fehér bor

Nagyon egyszerű elkészíteni, és nagyon laktató, finom kaja. Angliában a lakótársam specialitása volt, de annyira megszerettem, hogy gyakran készítem én is, kis változtatásokkal.

A répát vastag, hosszú csíkokra, a szalonnát szeletekre vágtam. Ha nem vaj-puha az aszalt szilva, érdemes beáztatni!








A répát a kivajazott tepsibe fektettem. Jó sokat érdemes alá tenni, különben eltűnik, ahogy megpárolódik... Én kb másfél kg-t raktam bele.

Az előző nap bepácolt csirkecombokat ráfektettem. 
A csirkét besóztam, csirkefűszerrel, és rozmaringgal pácoltam. Olajjal összekeverve egy éjszakát pihentettem.



Ráhalmoztam a füstölt Kolozsvári szalonnát


És a szilvát



Vizet öntöttem alá, és meglocsoltam a száraz fehérborral, a sütés alatt is figyelni kell arra, hogy mindig legyen alatta folyadék, mert különben odaég a répa.




Először fólia alatt pároltam, amíg meg nem puhult, utána pedig ropogósra pirítottam fólia nélkül.



Krumplipürével tálaltam



























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése