Csirkecomb
Fűszerek, rozmaring
Krumpli, tej, vaj
Répa
Aszalt szilva
Fehér bor
Nagyon egyszerű elkészíteni, és nagyon laktató, finom kaja. Angliában a lakótársam specialitása volt, de annyira megszerettem, hogy gyakran készítem én is, kis változtatásokkal.
A répát vastag, hosszú csíkokra, a szalonnát szeletekre vágtam. Ha nem vaj-puha az aszalt szilva, érdemes beáztatni!
Az előző nap bepácolt csirkecombokat ráfektettem.
A csirkét besóztam, csirkefűszerrel, és rozmaringgal pácoltam. Olajjal összekeverve egy éjszakát pihentettem.
Ráhalmoztam a füstölt Kolozsvári szalonnát
És a szilvát
Vizet öntöttem alá, és meglocsoltam a száraz fehérborral, a sütés alatt is figyelni kell arra, hogy mindig legyen alatta folyadék, mert különben odaég a répa.
Először fólia alatt pároltam, amíg meg nem puhult, utána pedig ropogósra pirítottam fólia nélkül.
Krumplipürével tálaltam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése