2014. március 1., szombat

Haggis

HAGGIS... A ronda de finom kategóriából....:)




A skótok nemzeti étele. A birka gyomrát darált belsőségekkel – szív,máj, tüdő –, hagymával, zabliszttel megtöltve főzik meg, whisky-vel ízesítik, krumplipürét és fehér répát, vagy borsópürét adnak hozzá.

Annyira nem ijesztő azért, mint a receptje....konkrétan egy májas hurkáról beszélünk, csak nem rizs van benne, hanem zab... és még ki is rántják... Nagyon finom, nagy kedvencem lett!


Az első képen az elmaradhatatlan MUSHY PEAS-sel látható, ami becsületes nevén zöldborsó püré, de róla majd később... 

Még egy finom Blackpool-ból...:)







Nagy bánatomra elég kevés helyen kapható...

Kis kiegészítés: Hihetetlen, de megtaláltam a Haggis konzervet....:) ami gyakorlatilag véres hurka konzerv ugyebár...:) Kicsit bizarrnak tűnik..de nem baj...:)

                                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése