HAGGIS... A ronda de finom kategóriából....:)
A skótok nemzeti étele. A birka gyomrát darált belsőségekkel – szív,máj, tüdő –, hagymával, zabliszttel megtöltve főzik meg, whisky-vel ízesítik, krumplipürét és fehér répát, vagy borsópürét adnak hozzá.
Annyira nem ijesztő azért, mint a receptje....konkrétan egy májas hurkáról beszélünk, csak nem rizs van benne, hanem zab... és még ki is rántják... Nagyon finom, nagy kedvencem lett!
Az első képen az elmaradhatatlan MUSHY PEAS-sel látható, ami becsületes nevén zöldborsó püré, de róla majd később...
Még egy finom Blackpool-ból...:)
Nagy bánatomra elég kevés helyen kapható...
Kis kiegészítés: Hihetetlen, de megtaláltam a Haggis konzervet....:) ami gyakorlatilag véres hurka konzerv ugyebár...:) Kicsit bizarrnak tűnik..de nem baj...:)
Az első képen az elmaradhatatlan MUSHY PEAS-sel látható, ami becsületes nevén zöldborsó püré, de róla majd később...
Még egy finom Blackpool-ból...:)
Nagy bánatomra elég kevés helyen kapható...
Kis kiegészítés: Hihetetlen, de megtaláltam a Haggis konzervet....:) ami gyakorlatilag véres hurka konzerv ugyebár...:) Kicsit bizarrnak tűnik..de nem baj...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése