2014. március 9., vasárnap

Fehér padlizsán

Lehet, hogy le vagyok maradva...:) de még nem volt szerencsénk egymáshoz a fehér padlizsánnal... :)




Mondjuk cirmosat sem...:)




A szeleteket besóztam, papírtörlőre tettem, ahol szépen kiengedi a levét..., így nem csak a nedvességtől szabadul meg, de az esetleges kesernyés ízét is nagyobb valószínűséggel úszhatjuk meg.






.
Igazából a rizs jobban megy hozzá,,,, de most  nem volt itthon...:)


Padlizsán krém:

2 db közepes padlizsán
1-2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
majonéz, só, bors, citromlé

A hagymamennyiséget mindenkinek magának kell kitapasztalnia!!!


A sütőben addig sütöttem a padlizsánt, amíg ráncos nem lett a héja, majd késsel szépen lehántottam róla.




Aprítóval összedolgoztam a húsát, a hagymát és fokhagymát...ennek hiányban a turmixgép is tökéletes a célra...
Semleges állagú, szörnyű  ízű masszát kapunk...:)










Jöhet az ízesítés...majonéz, só, bors, pár csepp citrom-- egyszerűen tökéletes!!!








Pirítós kenyérrel a legfinomabb,,,


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése