Általában dupla annyit vásárolok belőle, mint amennyi az ételhez szükséges...mert attól a pillanattól, hogy elkészül, veszélyben van tőlem...:) Magában is képes vagyok neki esni....:)
Szalonna
Hús /1 kg lapockából készítettem most/
Sűrített pari
Só, bors
Borsó ha van épp otthon
Paprika
A bacon-t, és a húsit csíkokra szeleteltem, lehet marhahúsból is készíteni, úgy olvastam, hogy az az igazi... és bármilyen húsos, füstölt szalonna is megteszi.
Hagymán megpirítottam először a szalonnát...
Rádobtam a húsit, és azt a pár szem borsót, amit a zacskó alján találtam...:), és mint a pörköltnél, fehéredésig pirítottam.
Ebben az ételben nincsen pirospaprika, kis üvegnyi sűrített paradicsomot adtam hozzá...amitől elképesztően finom, sűrű szaftja lett. Csak sóval, és borssal fűszereztem.
Főzés közben találtam ki, hogy mennyire jól illene a tarhonyához, és ehhez az alaphoz egy kis lecsós íz..., ezért belevágtam pár csík paprikát, ami tökéletes összhanghoz vezetett...., így jött létre ez az étel...:):):)
Pont így képzeltem...:)
Uborka salátát legközelebb...:) a csemegeuborka is külön élmény hozzá a kissé édeskés ízével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése