2014. május 31., szombat

Saláta party

Cézár saláta

Nagyon-nagyon sokáig kerestem az igazi ízt....valahogy soha nem sikerült "olyanra".... mígnem rátaláltam Stahl Judit szakácskönyvében.. azóta, évek óta így készítem..., nekem ez az igazi Cézár.

A lényeg az öntetben rejlik természetesen:

3  fokhagymagerezd 
½ citrom 
1 teáskanál szardellapaszta
1 evőkanál dijoni mustár
2 kávéskanál Worcestershire-szósz
1½ dl olívaolaj

A csirkét morzsa helyett reszelt sajttal elkevert lisztbe panírozom, zöldségként pedig csak jégsaláta, és koktélparadicsom kerül bele,


Majonézes krumplisaláta

A tartárt a következő módon készítem, ez szinte az összes majonézes salátám alapja-

2 tojássárgáját kikeverek olajjal, sót, cukrot, mustárt, citromlevet teszek bele, majd elkeverem egy nagy doboz tejföllel.

Turbózva...

Krumpli, főtt tojás. reszelt hagyma,virsli,tartár
A hétköznapokon is szoktam alkalmazni....:), hatalmas tállal készítek belőle, és napokig esszük,,, rántott húshoz ebédre, és hidegen friss kenyérrel reggelire.


Joghurtos vegyes saláta

Vegyes saláta alap /jégsaláta, répa, káposzta, paradicsom, uborka, kukorica
1 nagy doboz joghurt, só. 3 gerezd fokhagyma

Görög saláta

Kígyó ubi, paradicsom, feta sajt, oliva bogyó, lila hagyma. Nem szoktam öntetet készíteni rá, csak meglocsolom kis olivaolajjal, lehetőleg a sajt, vagy a bogyó sajátjával.




Egy szülinap saláta partyval... nem kell mindig meleg kaja...:)



 Kukoricás sajtsaláta

Saláta alap, paradicsom, kukorica, sajtkockák, tartár

Vörös lencsesaláta

Vörös lencse, lilahagyma, füstölt virsli karikák, tartár


Fokhagymás tejfölös uborka saláta

Az ubit legyalultam, besóztam, kicsit később kinyomkodtam. A belőle kinyomott sós lébe  ecetet öntöttem, sóval, cukorral ízesítettem, belenyomtam 3 gerezd fokhagymát, és elkevertem a tejföllel.

 Vegyes saláta

Hagyományos ecetes lével: víz, só, cukor, ecet

Coleslaw

Káposzta, sárgarépa, vékonyra szelt lilahagyma, vagy reszelt hagyma, tartár, kevés ecet






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése