Cézár saláta
Nagyon-nagyon sokáig kerestem az igazi ízt....valahogy soha nem sikerült "olyanra".... mígnem rátaláltam Stahl Judit szakácskönyvében.. azóta, évek óta így készítem..., nekem ez az igazi Cézár.
A lényeg az öntetben rejlik természetesen:
3 fokhagymagerezd
½ citrom
1 teáskanál szardellapaszta
1 evőkanál dijoni mustár
2 kávéskanál Worcestershire-szósz
1½ dl olívaolaj
1 teáskanál szardellapaszta
1 evőkanál dijoni mustár
2 kávéskanál Worcestershire-szósz
1½ dl olívaolaj
A csirkét morzsa helyett reszelt sajttal elkevert lisztbe panírozom, zöldségként pedig csak jégsaláta, és koktélparadicsom kerül bele,
Majonézes krumplisaláta
A tartárt a következő módon készítem, ez szinte az összes majonézes salátám alapja-
2 tojássárgáját kikeverek olajjal, sót, cukrot, mustárt, citromlevet teszek bele, majd elkeverem egy nagy doboz tejföllel.
Turbózva...
Krumpli, főtt tojás. reszelt hagyma,virsli,tartár
A hétköznapokon is szoktam alkalmazni....:), hatalmas tállal készítek belőle, és napokig esszük,,, rántott húshoz ebédre, és hidegen friss kenyérrel reggelire.
Joghurtos vegyes saláta
Vegyes saláta alap /jégsaláta, répa, káposzta, paradicsom, uborka, kukorica
1 nagy doboz joghurt, só. 3 gerezd fokhagyma
Görög saláta
Kígyó ubi, paradicsom, feta sajt, oliva bogyó, lila hagyma. Nem szoktam öntetet készíteni rá, csak meglocsolom kis olivaolajjal, lehetőleg a sajt, vagy a bogyó sajátjával.
Egy szülinap saláta partyval... nem kell mindig meleg kaja...:)
Kukoricás sajtsaláta
Saláta alap, paradicsom, kukorica, sajtkockák, tartár
Vörös lencsesaláta
Vörös lencse, lilahagyma, füstölt virsli karikák, tartár
Fokhagymás tejfölös uborka saláta
Az ubit legyalultam, besóztam, kicsit később kinyomkodtam. A belőle kinyomott sós lébe ecetet öntöttem, sóval, cukorral ízesítettem, belenyomtam 3 gerezd fokhagymát, és elkevertem a tejföllel.
Vegyes saláta
Hagyományos ecetes lével: víz, só, cukor, ecet
Coleslaw
Káposzta, sárgarépa, vékonyra szelt lilahagyma, vagy reszelt hagyma, tartár, kevés ecet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése