2014. március 23., vasárnap

Sárgaborsó krémleves

1 csomag sárgaborsó
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 szem krumpli
só, petrezselyem
Szalonnapörc, kruton vagy  1 szelet kenyér, lilahagyma

A sárgaborsót pár órára beáztattam, majd feltettem főni a hagymákkal, és krumplikkal.


El is lehet róla feledkezni..., ahogy nekem is sikerült,,,:) mivel nem baj, ha szétfő...
Kicsit megvártam, amíg kihűl, és úgy ahogy volt 2 részletben a levével együtt leturmixoltam.


Visszatettem a fazékba...


Hozzáadtam a petrezselymet, kb fél csomaggal, és a tejszínt, kb fél pohárral.


Nem szoktam vacakolni a kenyérkocka pirítással, sokkal egyszerűbb egy szelet piritóskenyeret kockákra vágni...:) Ez kerül rá feltétnek, némi pirított szalonnapörccel, és apró kockára vágott /nyers/ lilahagymával. Az eredmény igazi íz kavalkád, a látványról nem is beszélve!




Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy bemutassam legújabb családtagunkat, James-t..., aki az E-bay-ről költözött hozzánk...megjegyzem, épp ideje volt! Tökéletesen vizsgázott aprításból, és turmixolásból egyaránt... a fokhagymapucoló funkciójával azonban végképp levett a lábamról...:):):)





2 megjegyzés: