1 csomag sárgaborsó
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 szem krumpli
só, petrezselyem
Szalonnapörc, kruton vagy 1 szelet kenyér, lilahagyma
A sárgaborsót pár órára beáztattam, majd feltettem főni a hagymákkal, és krumplikkal.
El is lehet róla feledkezni..., ahogy nekem is sikerült,,,:) mivel nem baj, ha szétfő...
Kicsit megvártam, amíg kihűl, és úgy ahogy volt 2 részletben a levével együtt leturmixoltam.
Visszatettem a fazékba...
Hozzáadtam a petrezselymet, kb fél csomaggal, és a tejszínt, kb fél pohárral.
Nem szoktam vacakolni a kenyérkocka pirítással, sokkal egyszerűbb egy szelet piritóskenyeret kockákra vágni...:) Ez kerül rá feltétnek, némi pirított szalonnapörccel, és apró kockára vágott /nyers/ lilahagymával. Az eredmény igazi íz kavalkád, a látványról nem is beszélve!
Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy bemutassam legújabb családtagunkat, James-t..., aki az E-bay-ről költözött hozzánk...megjegyzem, épp ideje volt! Tökéletesen vizsgázott aprításból, és turmixolásból egyaránt... a fokhagymapucoló funkciójával azonban végképp levett a lábamról...:):):)
Nagyon szépek a fényképek!
VálaszTörlésGratulálok az igényes blogodhoz!
VálaszTörlés