2014. március 13., csütörtök

Töltött hús, csirkecomb

Ha valaki megkérdezi, hogy mi a kedvenc kajám... egyértelmű választ adok rá: a töltött hús.

Angliában nem lehet dagadót kapni, ezért itt töltött csirkecombokat készítettem, a lényeg amúgy is a töltelék..., amit hidegen-melegen, magában, és a hússal, körettel, és még egyszer magában :) imádom!!!

Kikísérleteztem, nekem így tökéletes:

6 zsemle
1/2 kg gomba
2 tojás
hagyma, só, bors
2 cs petrus

A gombát a petrezselyemmel hagymán megpároltam


Összekevertem a többi hozzávalóval... ebből a mennyiségből annyi lesz, hogy elég a hús vagy combok megtöltéséhez, plusz rendes mennyiséget lehet még a tepsibe halmozni....

A csirkecombokat még éjszaka besóztam, bepácoltam...Ez nálam mindig attól függ mit találok a fűszeres dobozomban, és milyen kedvem van.
Most besóztam, majd megszórtam csirke fűszerkeverékkel, és magyarossal, megkentem mustárral, és kevés mézzel.


Kicsit elméreteztem a mennyiséget, de mivel hétvégére készült, nem bántam, a két tepsit külön külön sütöttem meg, így mindkét nap frisset ettünk, plusz a lakótársaim is kaptak kis kóstolót.


A tölteléket gyönyörűen a bőr alá lehet tölteni, hatalmas bucik lettek belőle..., és istenien átsült. Az otthoni dagadót mindig felszúratom a hentessel, úgy egyszerűbb a dolgom...








Párolt lilakáposztával szoktam tálalni, mint egyébként a sülteket mindig..., de ez most elmaradt, csak rizibizit készítettem hozzá.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése