2014. május 18., vasárnap

Vörös lencse krémleves



 Fél kg vörös lencse
8 dkg paradicsompüré
3 hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
1 krumpli
Zöldségleves alaplé
Fűszerek: só, tetszés szerint kis római kömény, menta, kis csípős

A lencsét egy órára beáztattam, a zöldségeket felaprítottam. Nem kell től apróra, mert a végén úgyis a turmixban végzik... mondjuk ha a répát vékonyabbra vágjuk gyorsabban megpuhul,,,:)

A hagymát megdinszteltem


Rádobtam a krumplit, és a répát, összepároltam.


Hozzákevertem a paradicsompürét, és a fokhagymát


Végül ráöntöttem a lecsöpögtetett lencsét, valamint belelógattam a képbe a fényképező madzagját, ezt a lépést kihagyhatja mindenki. :)

 Felöntöttem annyi zöldséglevessel, hogy ellepje, és addig főztem, amíg a répa meg nem puhult. A zöldséglevest 2 leveskockával szoktam megoldani a krémlevesekhez.


Kicsit lehűtöttem, és leturmixoltam.


A végén jöhet a fűszerezés, sajnos menta levelem nem volt itthon, de biztos különlegesebbé tette volna, az amúgy sem minden napi levest.
Sóztam, kis borsot tettem bele, és nagyon kevés köményt.

 Egy kis zöldhagymával díszítettem, de pirítottam hozzá egy kevés magvas kenyeret is, amit bele kockáztam. A sűrűségét tetszőlegesen lehet változtatni, amikor elkészül, inkább püréhez hasonlít az állaga. Ebből a mennyiségből jó nagy adag lesz!
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése