Az egyik kedvenc desszertem, azért is szeretem, mert semmi extra nem kell hozzá...csak kitalálja az ember lánya..., és mehet is a sütőbe,,,,:)
20 dkg rizs
1l tej
1 dl víz
6 tojás
10 dkg vaj
1 citrom héja
10 dkg mazsola
1 csipet só
20 dkg porcukor
A citromot lereszeltem, a mazsolát beáztattam, a vajat kimértem.
A tejbe öntöttem a vizet, és a sót, felforraltam, beletettem a rizst, addig főztem, amíg puffogni nem kezdett.
Levettem a tűzről, hozzáadtam a vajat, mazsolát, citromhéjat, elvileg hagyni kell kihűlni...de nekem ez még sosem sikerült, mert nincs türelmem hozzá--- meg nem is nagyon tudom, hogy mi a jó életnek...:)
A tojássárgáját kikevertem a porcukorral, a fehérjét pedig kemény habbá vertem, majd mindkettőt belekevertem a rizsbe. A habot professzionálisan kell hozzákeverni, nem összetörni!!! :)
Kivajazott tepsibe öntöttem, és betoltam az előmelegített sütőbe.
Akkor jó, ha megbarnult a teteje... Málnaszörppel, vagy lekvárral ildomos kínálni..., nekem viszont pont elég édes így is...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése