2014. május 31., szombat

Rizskoch



Az egyik kedvenc desszertem, azért is szeretem, mert semmi extra nem kell hozzá...csak kitalálja az ember lánya..., és mehet is a sütőbe,,,,:)
20 dkg rizs
1l tej
1 dl víz
6 tojás
10 dkg vaj
1 citrom héja
10 dkg mazsola
1 csipet só
20 dkg porcukor

A  citromot lereszeltem, a mazsolát beáztattam, a vajat kimértem.



A tejbe öntöttem a vizet, és a sót, felforraltam, beletettem a rizst, addig főztem, amíg puffogni nem kezdett.







Levettem a tűzről, hozzáadtam a vajat, mazsolát, citromhéjat, elvileg hagyni kell kihűlni...de nekem ez még sosem sikerült, mert nincs türelmem hozzá--- meg nem is nagyon tudom, hogy mi a jó életnek...:)


A tojássárgáját kikevertem a porcukorral, a fehérjét pedig kemény habbá vertem, majd mindkettőt belekevertem a rizsbe. A habot professzionálisan kell hozzákeverni, nem összetörni!!! :)




Kivajazott tepsibe öntöttem, és betoltam az előmelegített sütőbe.



Akkor jó, ha megbarnult a teteje... Málnaszörppel, vagy lekvárral ildomos kínálni..., nekem viszont pont elég édes így is...:)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése