2014. május 24., szombat

Milánói makaróni

Sokan nem tudják, hogy mi a különbség a Milánói és a Bolognai között... mondjuk enélkül az info nélkül lehet élni... de mégis: a Milánói szószban  sonka-gomba, a Bolognai-ban pedig darált hús található.Régen Anyuval készítettünk igazit is, összepaszírozva a zöldségeket..., de ma már csak a gyors változatot csinálom.

Sonka
Gomba
Hagyma
Makaróni tészta
Só, bors, oregano bazsalikom, cukor
Milanói alap
Paradicsompüré vagy sűrített pari
Sajt

Kevés olajon megpároltam a sonkát, és a gombát, megbotránkoztató módon most nem tettem alá hagymát, de érdemes, mert finomabb lesz.



 Hozzáadtam a Milánói alapot... teljesen mindegy milyen márka, a benne lévő fűszerek a fontosak.


Ráöntöttem  a paradicsompürét, és fűszereztem sóval, bazsalikommal, oregánóval, és kevés cukorral, és találtam egy kis olasz fűszerkeveréket is.

 Összeforraltam, közben kifőztem a tésztát... sajnos Angliában nem lehet makarónit kapni, így marad a spagetti tészta, de otthon csakis azzal készíteném!







A tetejére természetesen sajtot szórtam, otthon trappistával és füstölt sajttal tálalnám, megspékelve egy kis parmezánnal. itt viszont creamy került rá.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése