2014. május 30., péntek

Egyszerű, de nagyszerű borsó leves


Ha nem sok minden van otthon, mégis szeretnék gyártani valami nagyon finomat..., akkor borsólevest készítek, lehetőleg hatalmas grízgaluskákkal...


Sárgarépa
Borsó
Liszt
Pirospaprika
Búzadara
2 tojás
maradék csont

A sárgarépát egy kis olajon megpirítottam, ha van otthon maradék csont, akkor azzal együtt... A tarjából kivágott felesleges csontokat szoktam pl lefagyasztani..



Hozzáadtam a borsót, /más zöldségek is simán beleférnek.../



Megszórtam egy kevés liszttel, a tűzről lehúzva pirospaprikával


A végén pedig forráskor beleszaggattam a giga grizgaluskákat.

A grízgaluskához 2 tojást használtam, felkevertem, tettem bele egy kis sót, és hozzáadtam a grízt. Fontos, hogy állni kell hagyni, amíg a gríz megszívja magát. Ha valaki még nem csinált, nyugi, kb olyan harmadikra tuti el lehet találni, hogy igazi legyen, se nem szétesős, se nem kemény. :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése