Ha nem sok minden van otthon, mégis szeretnék gyártani valami nagyon finomat..., akkor borsólevest készítek, lehetőleg hatalmas grízgaluskákkal...
Sárgarépa
Borsó
Liszt
Pirospaprika
Búzadara
2 tojás
maradék csont
A sárgarépát egy kis olajon megpirítottam, ha van otthon maradék csont, akkor azzal együtt... A tarjából kivágott felesleges csontokat szoktam pl lefagyasztani..
Hozzáadtam a borsót, /más zöldségek is simán beleférnek.../
Megszórtam egy kevés liszttel, a tűzről lehúzva pirospaprikával
A végén pedig forráskor beleszaggattam a giga grizgaluskákat.
A grízgaluskához 2 tojást használtam, felkevertem, tettem bele egy kis sót, és hozzáadtam a grízt. Fontos, hogy állni kell hagyni, amíg a gríz megszívja magát. Ha valaki még nem csinált, nyugi, kb olyan harmadikra tuti el lehet találni, hogy igazi legyen, se nem szétesős, se nem kemény. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése