Az egyik legfinomabb kaja, amit ismerek, húsi, krumpli, zöldség...mi kell még??? :)
Csirkemell
Karfiol, brokkoli
Vaj, liszt, tej
Sajt
Petrezselyem, újkrumpli
Olaj, szerecsendió, bors, csirkefűszer
A csirkemellet vékony szeletekre vágtam, és jól befűszereztem, ezúttal csirkesült keverékkel, és fekete borssal
A befűszerezett húsokat forró olajban kérgesre sütöttem.
Elkészítettem a besamel mártást, vaj, liszt, és tej segítségével, mindből kb ugyanannyi kell bele, pl 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 4 dl tej..., de én nem szoktam méregetni...., folyamatosan kell kevergetni, hogy csomómentes legyen. Sóval, fehér borssal, szerecsendióval fűszereztem.
A szeleteket a kivajazott tepsibe fektettem és megkentem őket a mártással.
Rájuk ültettem egy-egy rózsa karfiolt, brokkolit.,,
,,,,majd bevontam őket a maradék mártással.
Közben a körethez megpirítottam a petrezselymet, az a durva hogy itt kb 400 Ft-ért, kereskedelmi mennyiséget kapni, kb 15 otthoni csokornak felel meg....:)
Pici vizet öntöttem alá, és lefedve készre pároltam.
A húsokat jó gazdagon megszórtam sajttal...
Mikor megpirult, készen is lett...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése