2014. július 23., szerda

Csirkemell Dubarry módra

Az egyik legfinomabb kaja, amit ismerek, húsi, krumpli, zöldség...mi kell még??? :)

Csirkemell
Karfiol, brokkoli
Vaj, liszt, tej
Sajt
Petrezselyem, újkrumpli
Olaj, szerecsendió, bors, csirkefűszer

A csirkemellet vékony szeletekre vágtam, és jól befűszereztem, ezúttal csirkesült keverékkel, és fekete borssal

 Közben feltettem főni a brokkolit, és a karfiolt, a receptekben általában csak az utóbbi szerepel, én viszont mindig használok brokkolit is, sokkal izgalmasabb lesz így a végeredmény! Vigyázni kell, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, ne főljenek szét!


A befűszerezett húsokat forró olajban kérgesre sütöttem.






 Elkészítettem a besamel mártást, vaj, liszt, és tej segítségével, mindből kb ugyanannyi kell bele, pl 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 4 dl tej..., de én nem szoktam méregetni...., folyamatosan kell kevergetni, hogy csomómentes legyen. Sóval, fehér borssal, szerecsendióval fűszereztem.






A szeleteket a kivajazott tepsibe fektettem és megkentem őket a mártással.

Rájuk ültettem egy-egy rózsa karfiolt, brokkolit.,,




,,,,majd bevontam őket a maradék mártással.


Közben a körethez megpirítottam a petrezselymet, az a durva hogy itt kb 400 Ft-ért, kereskedelmi mennyiséget kapni, kb 15 otthoni csokornak felel meg....:)


  
Egy adagnyit megpirítottam kis olajban, rádobtam az újkrumplit..., amit nem szoktam megpucolni, csak alaposan megmosni... Persze a rizs is tökéletes köret hozzá, nekem most ehhez volt kedvem...:)






Pici vizet öntöttem alá, és lefedve készre pároltam.

A húsokat jó gazdagon megszórtam sajttal... 

Mikor megpirult, készen is lett...






























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése