2014. július 11., péntek

Citromos sült csirke




A csirkecombokat a következőképpen pácoltam be: Olivaolaj, 1 citrom leve, rozmaring, cayenne bors, kurkuma



Jó sok krumplit hasábra vágtam, kis olivaolajra fektettem a tepsi aljába, rátettem a csirkecombokat.


A páclevet felöntöttem tejszínnel,


..és meglocsoltam vele a combokat...



A cayenne bors egyébként nagyon jó cucc, sokat használom...ajánlom annak, aki szereti a csípőset!

Amúgy: nem bors, hanem a csípős ízű csilipaprika fűszerként használt durva őrleménye. A csili fűszerkeverékek meghatározó alkotója.








Először fólia alatt sütöttem, aztán mikor megpuhult a hús, levettem róla, és a combok mindkét felét pirosra sütöttem, kis ketchuppal megkenegettem. Ezután kivettem a combokat a tepsiből, és visszatettem még egy kicsit, hogy a krumpli is szépen megpiruljon. A ráöntött cuccmáktól, egész elképesztően finom íze lett..., pont annyira savanykás, amennyire lennie kell.













Tálaláskor kis szaftot tettem a húsra, krumplira, és bár nem gondoltam volna, de a savanyúság is jól esett hozzá.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése