Ez az egyik kedvenc édességem, egyszerű, és nagyon finom, az egyetlen amit nem szeretek benne, hogy sokat kell kevergetni, amíg megpirul...,:)
30 dkg búzadara
3 tojás
4,5 dl tej5-10 dkg mazsola
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukker
-A langyos tejbe belekevertem a cukor felét, és beleáztattam a darát, a szokásos csipet só társaságában.
-A mazsolát is beáztattam.
-A tojássárgáját elkevertem a maradék cukorral.
-A fehérjéből közben kemény habot vertem.
-Amikor a tejben megdagadt a gríz, szinte felszívta, belekevertem a tojássárgáját, és beleforgattam a felvert tojásfehérjét
Próbáltam nem összetörni,...csak érzéssel!!...:)
-Vajat olvasztottam a serpenyőben, ráöntöttem a masszát, és kezdődhetett a kevergetés.
- Beleszórtam a mazsolát, és addig kevergettem, amíg morzsásra nem esett szét.
Szépen pirul...Jó tanács: türelem!!! :)
Nem vagyok lekvárpárti, ergo nem nagyon szeretem, nekem túl tömény, túl sok, túl édes..,,, ha lehet sütikben is kerülöm, kenyérre kenve pedig végképp soha... DE. Ha már lekvár, akkor vagy saját, telis-tele gyümölcsdarabokkal, vagy a fekete gyümölcsökből készült, kissé savanykás ízűt preferálom. Mivel a császármorzsa is édes alapból..., remekül ment hozzá az áfonya lekvár.
Egy régebbi, otthoni változat,,, saját /!/ baracklekvárral, azért ennél kicsit jobban meg kell pirítani...:) ez volt az első próbálkozásom...úgy látszik türelem nélkül!!! :)