Jó, hát nem a legfogyókúrásabb étel, viszont finom. :) Nem kicsit.
Csülök
Krumpli
Hagyma
Fokkhagyma
Fűszerek
Sör
Sör
Először is elengedhetetlen, hogy az ember Apukája beállítson 2 hatalmas csülökkel, miután az ember lánya Skype-on megemlítette, hogy hú de régen, és hú de finom, és hú de jó lenne...:)
Mondjuk 2 embernek bőven elég lett volna 1 db, de hát ne bízzunk semmit a véletlenre alapon mindkettőt el kellett hogy készítsem...:)
A csülköket szépen kicsontoztam, besóztam, majd "fokhagymás sült" fűszerkeverékkel is ízesítettem.
A következő finomságokkal pácoltam be: ketchup, mustár, jó sok zúzott fokhagyma, sör, olaj. Legjobb előző este pácolni, de pár óra is megteszi...
A hagymákat negyedekre vágtam...ebből mondjuk legközelebb 6X ennyit fogok beletenni, mert a római tálban olyan lett az íze, mint a szalonnasütésnél, és azt nagyon szeretem!!! :)
A római tálat minimum 1-2 órára be kell áztatni, hogy megszívja magát nedvességgel. Szerintem ez egyáltalán nem macerás dolog, az eredmény pedig magáért beszél. Nagy előnye, hogy semmilyen zsiradékot nem kell hozzáadni az ételhez, egyszerűen csak bele kell halmozni a hozzávalókat. A magába szívott nedvességnek köszönhetően az ételek finoman megpárolódnak benne, merem állítani, hogy tökéletesek lesznek, és a fűszerek íze is jobban átjárja a dolgokat,
Mivel jó nagyok voltak a husik, egy külön tepsiben sütöttem hozzá még ipari mennyiségű tepsis krumplit, szintén hagyma darabokkal. A légkeveréses sütőben - már ha befér a római tál alá/fölé, szerencsére egyszerre lehet sütni. A csülöknek kb 2 óra kell, de ezt ki kell tapasztalni, a krumplit persze csak később tettem mellé.
Az eredmény nem semmi, levéve a tetőt, gyönyörű, pirosra sült csülkök fogadnak, vaj puha krumplival, ízletes hagymával.
Még egy utolsó fázis van hátra, levéve a tetőt, meglocsoltam sörrel, és 10 percre visszatoltam a sütőbe, ami után a csülök, és a krumpli is isteni ropogós lett.
A sörös szaftal meglocsolva tálaltam, nagyon-nagyon finoman összeértek az ízek...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése