2015. augusztus 18., kedd

Menzás paradicsomos húsgombóc


Egy évben egyszer-kétszer biztosan elkészítem ezt az ételt, de akkor nem bízom a véletlenre, és nem kis pályázom...:) Most is 1 kg darált húsból sikerült ipari mennyiséget előállítani... mivel nem szeretem a paprikát főzve, nálam ez a töltött paprika alternatívája...

Darált hús
Hagyma
Tojás
Só, bors, pirospaprika
Rizs
Paradicsomlé
                                                                    
Összekevertem a darált húst a tojással, reszelt hagymával.






Hozzáadtam a főtt rizst, fűszereztem sóval, borssal, pirospaprikával.





Gombócokat formáztam belőle, és kifőztem őket, leveskockával ízesített vízben. Kb 1 órát kell főnie szép lassú tűzön... érdemes kivárni, különben a közepe nyers marad!








Egy lábosban rántást készítettem, amibe beletettem a paradicsomot, majd felöntöttem a gombócok főzőlevével. A paradicsom lehet dobozos, vagy üveges, teljesen mindegy, én két nagy dobozzal tettem bele.



Beletettem a gombócokat, össze rottyantottam :) és frissen örölt borssal ízesítettem.



Hagyományosan a sós vízben főtt krumplival tálaltam.




Egy régebbi...














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése