2014. június 26., csütörtök

Rakott kelkáposzta


Szeretem a rakott cuccokat, de ő a kedvenc... ráadásul 2-3 napig nem kell utána főzni...


Kereskedelmi mennyiségű kelkáposztát tömtem a fazékba..., egyébként 2 nagy fejet minimum..., mert nagyon összeesik.

 Kelkáposzta
Rizs
Darálthús
Hagyma, pirospaprika
Tejföl

 A húsból pörköltet főztem, jó sok hagymával, hogy legyen elég szaftja..., az egyetlen hibája lehet ennek a kajának, ha túl szárazra sikeredik. Akkor jó szerintem, ha a rizs szépen átveszi a pöri ízét.


Rétegezés: kelkáposzta, rizs, pörkölt, kelkáposzta




A végén egy hatalmas tejfölt kicsit felhígítottam tejjel, /de csak kicsit/ és meglocsoltam vele. Sajttal is meg lehet szórni, én most csak tálaláskor tettem rá kis füstöltet.

 Letakarva sütöttem először kb fél órát, aztán fólia nélkül készre.



 Tejföllel tálaltam... most gondolkodtam éppen, hogy hihetetlen mennyiségű tejföl fogy nálunk..., a lengyel bolt tejfölkészletét általában én vásárolom fel...:)
















1 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon szeretjük. A gyerekek régen nem szerették, mára nekik is kedvenc lett :-)

    VálaszTörlés