2015. április 6., hétfő

Rakott tészta

A rakott tészta az egyik kedvenc választásom, amikor 2, esetleg 3 napig :) nem szeretnék főzőcskézni, ezért ezt mindig nagy mennyiségben gyártom. Több féle változatban szoktam készíteni, most egy kis brokkolival bolondítottam meg, de ezt persze ki lehet hagyni belőle. 

Tészta  /
Darált hús
Bolognai szósz vagy paradicsom lé
1 tasak bolognai por/
oregáno, bazsalikom, rozmaring, só, cukor, 
Brokkoli
Sajt

Kifőztem a tésztát


A darált húst megpirítottam


Kifőztem a brokkolit, de csak annyira, hogy ne essen szét.! Aki nem szereti, kihagyhatja belőle, én sem mindig teszek bele, de szerintem nagyon feldobja az ételt.





A Bolognai szósz a szokásos módon készült, a darált húst megpirítottam, beletettem egy bolognai alap port, felöntöttem paradicsomlével, vagy valamilyen üveges bolognai mártással, és kis vízzel, majd fűszereztem.:
Só, cukor, oregano, bazsalikom, rozmaring
.

Belekevertem a tésztát


Kiolajozott tepsibe öntöttem a felét


Ráhalmoztam a brokkolit


Kb 30 dkg sajtot lereszeltem 


A maradék tésztát is ráöntöttem, és megszórtam a sajttal








Készre sütöttem



A sütéshez otthon sima trappista sajtot használnék, Angliában cheddart alkalmaztam, tálaláskor viszont mindig 2-3 féle sajtot kínálok a tetejére, az alapot, egy füstölt fajtát, és reszelt parmezánt. Nagyon sokat hozzá tesznek az elkészült étel ízéhez.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése