A rakott tészta az egyik kedvenc választásom, amikor 2, esetleg 3 napig :) nem szeretnék főzőcskézni, ezért ezt mindig nagy mennyiségben gyártom. Több féle változatban szoktam készíteni, most egy kis brokkolival bolondítottam meg, de ezt persze ki lehet hagyni belőle.
Tészta /
Darált hús
Bolognai szósz vagy paradicsom lé
1 tasak bolognai por/
oregáno, bazsalikom, rozmaring, só, cukor,
Brokkoli
Sajt
Kifőztem a tésztát
A darált húst megpirítottam
Kifőztem a brokkolit, de csak annyira, hogy ne essen szét.! Aki nem szereti, kihagyhatja belőle, én sem mindig teszek bele, de szerintem nagyon feldobja az ételt.
A Bolognai szósz a szokásos módon készült, a darált húst megpirítottam, beletettem egy bolognai alap port, felöntöttem paradicsomlével, vagy valamilyen üveges bolognai mártással, és kis vízzel, majd fűszereztem.:
Só, cukor, oregano, bazsalikom, rozmaring
.
Belekevertem a tésztát
Kb 30 dkg sajtot lereszeltem
A maradék tésztát is ráöntöttem, és megszórtam a sajttal
Készre sütöttem
A sütéshez otthon sima trappista sajtot használnék, Angliában cheddart alkalmaztam, tálaláskor viszont mindig 2-3 féle sajtot kínálok a tetejére, az alapot, egy füstölt fajtát, és reszelt parmezánt. Nagyon sokat hozzá tesznek az elkészült étel ízéhez.