Ez a legfinomabb tonhalas tészta, amit csak ettem idáig, igazán tökéletes recept, szerintem garantált siker.., akár egy étteremben is az asztalunkra tehetnék. Nem nehéz elkészíteni, egyszerűen csak el kell találni az arányokat...:)
2 doboz olajos tonhal
1 hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
olaj, vaj, só, cukor
1 cs makaróni tészta
paradicsom püré
2 doboz darabolt paradicsom
pizza fűszerkeverék
1/2 dl tejszín
15 dkg zöldborsó
sajt
A mirelit zöldborsót pár perc alatt megfőztem. Gyanítom, hogy én kicsit többet tettem bele 15 dkg-nál, csak úgy kiöntöttem kb 4 marékkal a zacskóból, de nem bántam meg, pont jó lett. Mondjuk túl sokat nem érdemes beletenni, mert megváltoztatja az étel jellegét.
Hozzáadtam a fél dl tejszínt, ebből is lehet kicsit többet, de ezt sem kell túlzásba vinni, igazából a szerepe csak annyi, hogy lágyítja, finomítja a szószt, viszont semmiképp nem hagynám ki belőle. Újabb pár percig összeforraltam.
A makaróni felét
Zöldborsó
A makaróni, és a szósz másik fele
Reszelt sajt: Ajánlott a mozarella, de a sima trappista is megteszi--- nagy lyukú reszelőn reszeltem, nem sajnáltam róla...
Tálalás előtt érdemes kicsit pihentetni, mert nagyon forró a belseje. Másnap kicsit szebben lehet tálalni, amikor jobban összeérnek az ízek,és a tészta összeáll.
2 bónusz tonhalas tészta
Bazsalikomos, tejszínes tonhalas spagetti
Először is, készítettem egy besamel mártást,amit összekevertem a tésztával, ez lett a spagetti alapja, erre egyszerűen csak rápakoltam a kukoricát, a halat, és az aprított friss bazsalikomot az alsó képen látható dekoratív módon. :)
Kifőztem egy zacskó makarónit, amit félbetörve tettem a vízbe. Ráöntöttem a két halkonzerv olaját.
Szósz: 1 fej hagymát, és 3-4 gerezd fokhagymát apróra vágtam, kevés olajban megfonnyasztottam,
Hozzáadtam a paradicsompürét, ezt is kicsit többet, mint ami receptben szerepel, mert volt egy megbontott fél üvegem. Igazán elfért benne.
Hozzáadtam a 2 doboz darabolt paradicsomot a levével együtt.
Fűszerezés: só, bors, pizza fűszerkeverék, cukor, ízlés szerint, de érdemes jó kis intenzív ízűre készíteni! Kb 15 percig fedő alatt kis lángon főztem, szeret puffogni...:)
Rétegezés:
Magas falu jénaiban készítettem, de bármilyen tepsi is jó hozzá, csak férjen bele...mert jókora adag.
A kivajazott tál aljába csak egy kevés, pár evőkanál szószt tettem.
A makaróni felét
Erre jön a tonhal, amit kisebb, /de nem túl kicsi/ darabokra tördeltem. Ehhez az ételhez nem lehet az olcsóbb tonhal reszeléket használni, fontos, hogy darabokban maradjon a hal, így fog érvényesülni az íze egy-egy falatnál.
A paradicsom szósz fele
Kb 180 fokon fél órát sütöttem, de ellenőrizni kell.
Tálalás előtt érdemes kicsit pihentetni, mert nagyon forró a belseje. Másnap kicsit szebben lehet tálalni, amikor jobban összeérnek az ízek,és a tészta összeáll.
Nagyon egyszerű elkészíteni, szinte csak egymásra kell tenni az összetevőket,,,
Paradicsomos tonhalas ragu
Kis olajat tettem a serpenyőbe, ráöntöttem két tonhal konzervet, amit előzőleg kicsit összetörtem. Ráöntöttem egy nagy doboz paradicsomsűrítményt, és sóval, kis cukorral ízesítettem, pici vízzel higítottam. Ezután tettem bele a kedvencemet, a capri bogyót, majd az egészet jól összefőztem. Ízlés szerint lehet fűszerezni, szerintem a bazsalikom megy ehhez a változathoz is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése