Soha azelőtt nem főztem ilyet, ami nagy hiba volt! :) Valahogy nem tudtam elképzelni hogy milyen lehet az az étel, ami olyan, mint a székely káposzta, csak híg leve van....:) Konkrétan egészen különlegesen finom, laktató leves, ami önálló ételként megállja a helyét, akár a bableves, vagy gulyásleves. Elsőre tökéletesre sikerült, úgyhogy jó szívvel osztom meg a receptjét!
Füstölt szalonna
Füstölt kolbász
Savanyú káposzta
Gersli
Hagyma
Babérlevél
Tejföl, liszt
Babérlevél
Tejföl, liszt
A szalonnát megpirítottam
Rádobtam a hagymát,
a kolbászt, és megpirítottam, megszórtam egy kis pirospaprikával.
Hozzáadtam a káposztát, amit NEM mostam ki, mert a savanyú káposzta legyen savanyú---egyébként meg pont ettől pikáns a leves.
Felöntöttem vízzel.
Beledobtam egy csokor petrezselymet
Beletettem a krumplit, és répát.
Végül beleszórtam a gerslit
3-4 babérlevéllel ízesítettem
Utolsó lépésként egy nagy doboz tejföllel behabartam.
Az az egy baj volt vele, hogy nagyon hamar elfogyott...:)