2015. november 17., kedd

Savanyú káposzta leves




Soha azelőtt nem főztem ilyet, ami nagy hiba volt! :) Valahogy nem tudtam elképzelni hogy milyen lehet az az étel, ami olyan, mint a székely káposzta, csak híg leve van....:) Konkrétan egészen különlegesen finom, laktató leves, ami önálló ételként megállja a helyét, akár a bableves, vagy gulyásleves. Elsőre tökéletesre sikerült, úgyhogy jó szívvel osztom meg a receptjét!


Füstölt szalonna
Füstölt kolbász
Savanyú káposzta
Gersli 
Hagyma
Babérlevél
Tejföl, liszt

A szalonnát megpirítottam




Rádobtam a hagymát, 


a kolbászt, és megpirítottam, megszórtam egy kis pirospaprikával.


Hozzáadtam a káposztát, amit NEM mostam ki, mert a savanyú káposzta legyen savanyú---egyébként meg pont ettől pikáns a leves.




Felöntöttem vízzel.


Beledobtam egy csokor petrezselymet




Beletettem a krumplit, és répát.



Végül beleszórtam a gerslit


3-4 babérlevéllel ízesítettem


Utolsó lépésként egy nagy doboz tejföllel behabartam.



Az az egy baj volt vele, hogy nagyon hamar elfogyott...:)





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése