2014. április 7., hétfő

Póréhagyma /krém/leves

Póréhagyma
Vaj
Krumpli
Tejszín
Kenyérkockák

Már a színe is gyönyörű...


Vajon megfonnyasztottam a 2 szál hagymát, aztán a 2 db felszeletelt krumplival még pirítottam egy kicsit.



Felöntöttem vízzel, és beledobtam két leveskockát, addig főztem, amíg a krumpli megpuhult.


Leturmixoltam...


Visszatettem a fazékba, és tejszínt adtam hozzá, nem kell bele sok, csak egy borításnyi...:)



Kicsit összeforraltam, és kész is lett.







Persze a póréhagymából nem csak krémlevest lehet készíteni, a sima zöldséglevesben is megállja a helyét.
Ez itt 5 kg pórés zöldségkeverék a salátagyári látogatásom emlékére...:)


....és a belőle készült ultra egészség levesem giga grízgaluskával.... asszem megérdemli a  "gazdagon" titulust....:):):)













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése