Fél kg vörös lencse
8 dkg paradicsompüré
3 hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
1 krumpli
Zöldségleves alaplé
Fűszerek: só, tetszés szerint kis római kömény, menta, kis csípős
A lencsét egy órára beáztattam, a zöldségeket felaprítottam. Nem kell től apróra, mert a végén úgyis a turmixban végzik... mondjuk ha a répát vékonyabbra vágjuk gyorsabban megpuhul,,,:)
A hagymát megdinszteltem
Rádobtam a krumplit, és a répát, összepároltam.
Hozzákevertem a paradicsompürét, és a fokhagymát
Végül ráöntöttem a lecsöpögtetett lencsét, valamint belelógattam a képbe a fényképező madzagját, ezt a lépést kihagyhatja mindenki. :)
Felöntöttem annyi zöldséglevessel, hogy ellepje, és addig főztem, amíg a répa meg nem puhult. A zöldséglevest 2 leveskockával szoktam megoldani a krémlevesekhez.
Kicsit lehűtöttem, és leturmixoltam.
A végén jöhet a fűszerezés, sajnos menta levelem nem volt itthon, de biztos különlegesebbé tette volna, az amúgy sem minden napi levest.
Sóztam, kis borsot tettem bele, és nagyon kevés köményt.